Tájékoztató

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), a Tisztaszoftver Program keretében a közoktatásban tanulók, illetve a közoktatási intézmények munkatársai számára Microsoft licenceket biztosít.

A KIFÜ a Microsoft Office licence igénybevételére, KRÉTA azonosító használatával történő igénylést biztosít, amelynek lépéseit az alábbiakban foglaltuk össze:
  1. Kattintson a „Bejelentkezés a KRÉTA rendszeren keresztül” gombra, majd adja meg a KRÉTA rendszerben használt, saját bejelentkezési adatait és kattintson a bejelentkezés gombra. 16 éven aluli diák esetében a regisztrációra és az igénylésre kizárólag a szülő/gondviselő jogosult, ebben az esetben a szülőnek/gondviselőnek a jogosult diák KRÉTA azonosítójával szükséges belépnie a rendszerbe.
  2. A sikeres bejelentkezés után kérjük, adjon meg egy valós e-mail címet és kattintson a „Regisztráció” gombra. A megadott e-mail címére pár percen belül egy megerősítő levelet küldünk a KIFÜ Ügyfélszolgálatának (ugyfelszolgalat@kifu.hu) e-mail címéről.
  3. Nyissa meg a saját levelező rendszerét és ellenőrizze beérkezett üzeneteit (beleértve a spam és egyéb promóciós mappákat is). Amennyiben nem találja a megerősítő e-mailt levelei között, kattintson a regisztrációs oldalon az „Újraküldés” gombra (használatát megelőzően kérjük, ellenőrizze postafiókja spam, promóciók stb. mappáit is). A regisztráció megerősítésére 24-óra áll rendelkezésére.
  4. Amennyiben a megerősítő e-mail megérkezett nyissa meg és kattintson a „Regisztráció folytatása” linkre.
  5. A megjelenő regisztrációs ablakban kérjük, adja meg adatait, majd olvassa el és fogadja el a „Felhasználási feltételeket” és az „Adatkezelési tájékoztatót”, és kattintson a „Regisztráció” gombra.
  6. Ezzel a lépéssel a KIFÜ szolgáltatás kezelési portáljára a felhasználói regisztrációja befejeződött, a személyes fiókja létrejött. A Tisztaszoftver menüpont alatt a „Tisztaszoftver – Microsoft licence igénylése” gombra kattintva igényelheti a jogtiszta használatot biztosító Microsoft licenceket.
  7. Egy felugró ablakban rövid tájékoztatás mellett az „Aktiválás” gombra kattintva véglegesíti igénylését. Az aktiváció általában rövid idő alatt végbemegy, de esetenként hosszabb időt, akár 48 órát is igénybe vehet. Az aktivációs ablak ez idő alatt bezárható. Az igénylés sikerességéről a megadott e-mail címére egy tájékoztató levelet küldünk.
  8. A KIFÜ szolgáltatás kezelési portálra történő újbóli belépéssel ellenőrizheti az aktiválás állapotát a bal oldali menüből a „Tisztaszoftver program” menüpontot kiválasztva. A sikeres aktiváció után itt találhatók a licencének adatai (bejelentkező név és a hozzárendelt licenc típusa).
  9. A „Tisztaszoftver program” menüponton belül az „Ugrás az Office oldalára!” gombra kattintva egy új ablakban megnyílik a Microsoft Office oldala. A Tisztaszoftver portálon, a licenc adataiban szereplő „Bejelentkező név az Office oldalra:” sorban található azonosítóját a Microsoft Office oldalán megadva tudja elindítani a bejelentkezést és igénybe venni a szolgáltatást. A Microsoft Office bejelentkezéskor az azonosító megadása után a rendszer a KRÉTA azonosítót is kérheti.

A letöltött Microsoft Office programcsomag telepítési és aktiválási folyamatának lépéseit megtalálja a Microsoft honlapján. Amennyiben a telepítés során kérdés vagy probléma merül fel, forduljon a Microsoft Ügyfélszolgálatához online vagy hívja őket a +36-1-267-4636 telefonszámon.
További felmerülő kérdése, kérése esetén forduljon bizalommal a KIFÜ ügyfélszolgálatához.